Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır’da bir Türk ‘casusluk’ iddiasıyla tutuklandı

Mısır’a turistik bir gezi için gelen Türkiye vatandaşı bir kişi, emniyete ait kurumları çektiği iddiasıyla 15 gün gözaltında kalacak



Mısır’da bir Türkiye vatandaşı ‘Casusluk’ iddiasıyla tutuklandı. GeçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü Mısır’a seyahat için gelen ve polis olduÄŸu söylenen bir Türk vatandaşı, emniyete ait kurumları çektiÄŸi iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bugün, savcılık, sorguladığı Türkün 15 gün hapiste gözaltında kalmasını kararlaÅŸtırdı.

Mısır resmi kaynakları, gözaltına alınan Türkün, Mısır’a turist vizesiyle giriÅŸ yaptığını ve Türkiye’de polis olduÄŸunu öne sürdü. Adı hala açıklanmayan Türkün, ÇarÅŸamba günü Giza iline baÄŸlı El Haram bölgesinde bir kontrol noktasında bulunan güvenlik güçlerinin fotosunu çekerken gözaltına alındığı söyleniyor.

Mısır kaynakları, gözaltına alınan şahsın, fotoğraf makinesinde ordu ve emniyete ait önemli kurumların resimlerinin çıktığını iddia ediyor.

Bu konuda haber yayınlayan Mısır gazeteleri ise, gözaltına alınan türk vatandaşının T.C. Kahire büyükelçiliğinde çalışan bir istihbarat elemanı olduğunu, emniyet kurumlarını diplomat plakalı bir araç içinde çekerken tutuklandığını iddia ediyor. Bu iddia Kahire Büyükelçiliği tarafından yalanlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.